понеділок, 19 березня 2012 р.

Дорога до мами


«Дорога до мами»
Під такою назвою в Тульчинській районній бібліотеці для дітей відбулося свято, присвячене дню 8 Березня, під час якого відбулася зустріч з місцевою поетесою Ясаковою Марією Сергіївною, яка презентувала свою збірку «Дорога до мами».
Цей захід було підготовлено членами клубу «Червона калина» (учні 6 – б класу ЗОШ  № 1 , кл. керівник Соловей Н. З.).
З  вступним словом до присутніх звернулася зав. районною бібліотекою для дітей Сорокова Л. М. Голова клубу, бібліотекар дитячої бібліотеки Ахевич А. О., розповіла дітям про Міжнародний жіночій день – свято жіноцтва, що відзначається 8 Березня, а також  в яких країнах вперше почали відзначати Міжнародний жіночій день.
На свято в гості на засідання клубу завітала чудова жінка – матір, бабуся, місцева поетеса Ясакова М. С.
Вона розповіла дітям про свій життєвий та творчій шлях на літературній ниві. Ознайомила дітей зі своїми збірками, а їх у неї п’ять. Конкретно  зупинилась на збірці «Дорога до мами». Вірші з цієї збірки покладено на музику. У Марії Сергіївні тісна співпраця з  композитором О. Янушкевич, яка пише музику на її вірші. Вона зачитала декілька віршів із цієї збірки і сказала, що її вірші які покладені на музику, співають діти на великих сценах України, а також розповіла що, її вірші діти будуть вивчати в школах, так як вони увійшли до шкільної програми.
Після  розповіді Марія Сергіївна отримала у подарунок свою пісню у виконанні  Довбуш Анастасії.  Вірш М. Рильського прочитав Кривов'яз Вадим.
З заключним словом виступила Соловей Н. З., філолог з української мови та літератури. Вона подякувала Марії Сергіївні за таку чудову зустріч, за її гарну розповідь і побажала їй творчих успіхів.



вівторок, 6 березня 2012 р.



Дорогих колег, користувачів бібліотек, всіх жінок 

 колектив Тульчинської бібліотеки для дітей

вітає зі святом 8 Березня!!!