четвер, 27 грудня 2012 р.


«Миколаїв день»
19 грудня в ЗШ №1 І-ІІІ ст. відбулося віншування Святого Миколая молодшим школярам, яке підготували для них учні 7-Б класу, члени клубу «Червона калина» (кл. кер. Соловей Н.З.,голова клубу Сорокова Л.М.).
Актовий зал школи святково прибраний різнокольоровими кульками, стрічками, звучить музика. До зали заходять діти молодших класів  разом зі своїми класними керівниками.
З вступним словом до дітей звернулася вчителька української мови і літератури, кл. кер. 7-Б класу Соловей Н.З. Вона запитала у дітей, яке сьогодні свято і всі діти разом відповіли, що сьогодні Святий Миколай роздає дітям подарунки.
На початку свята для всіх присутніх в залі прозвучала пісня про зиму, яку виконали Довбуш Настя  і Трачук Вікторія.
Під оплески дітей до зали заходить Святий Миколай (Зубащенко Владислав) разом із Сніжинкою (Дармограй Ірина). Святий Миколай  звернувся до дітей і сказав, що на свято він завітав не один, а з учнями 7-Б класу, які є сьогодні господарями цього свята.
Під час свята діти мали змогу послухати вірші, прислів’я, притчі, приказки, дражнилки, мирилки, казки на українську тематику. Всі діти були дуже активними під час відгадування загадок, які загадував їм Святий Миколай. У виконанні господарів свята діти подивились українську народну казку «Колобок» і за допомогою мультимедійних технологій переглянули слайди до казки «Соломяний бичок», яку підготував для них сам Святий Миколай, а казку переказувала Трачук Олена.
Як сказала Соловей Н.З. поряд з казкою завжди іде прислів’я. Вона  читала прислів’я і підходила до дітей   в  залі, і діти по черзі  розповідали про те, як вони розуміють зміст того чи іншого прислів’я.
На святі був присутній «чортик» , роль якого виконував Кривовяз Владислав, який бігав по залу і вчив дітей дражнилок, а Сніжинка (Дармограй Ірина) вчила дітей миритися і читала  їм мирилки.
Діти кожного класу отримали подарунки від Святого Миколая. На святі звучали пісні про Святого Миколая, а також діти танцювали український народний танець «Гопак». Працівники районної бібліотеки для дітей підготували коментований перегляд літератури «Ходить світом Миколай».
В кінці свята до дітей звернувся Святий Миколай, який запитав у дітей чи люблять вони своїх матерів і яку пісню вони їм співали. У виконанні учениці 7 – А класу Слободянюк Юлії  прозвучала пісня «Колискова».
Директор школи  І.Г. привітав дітей з днем Святого Миколая, з новорічними і різдвяними святами, побажав їм гарних успіхів у навчанні і гарного відпочинку під час зимових канікул.
Велику подяку висловлює дирекція школи депутату міської ради Лаврєнову Г. та підприємцю Лаврєновій О. за надану спонсорську допомогу у проведенні цього чудового свята.

                                                                   








середу, 26 грудня 2012 р.

Смайлику, з Днем Народження! :-)






21 грудня 2012 року,дитяча районна бібліотека святкувала перше День Народження мультицентра "См@йлик".  Привітати нашого "См@йлика" прийшло багато гостей. Учасники клубу "Дітки-Смайлики" - учні 2-А класу школи-гімназії №3 зі своїм класним керівником Черкевич Галиною Андріївною. Дітки 2-А класу школи №2, в якості гостей і звичайно ж батьки малениких учасників та користувачів. На святі царила атмосфера казки, добра... Лунали дзвінки дитячі голоси та сміх. На свято були запрошені дітки з ансамблю "Домісолька", які чудово співали, Соломійка Буженко та Андрій Стасюк - танцювали румбу. А от учасники клубу "Дітки-Смайлики" демонстрували казку, про хлопчика та дівчинку Смайликів, які заблукали в лісі.
Непомітно пролетіла година часу... але все просто так не скінчилось! Людмила Штогріна внесла в залу святковий торт, яким потім пригощались дітки на святковому фуршеті.
Свято підготувала та провела, в якості ведучої Юрківська Людмила, працівник мультицентру "Смайлик"

понеділок, 17 грудня 2012 р.

Андрїївські вечорниці


Андріївські вечорниці
Цікавим було життя на Україні в минулому з його прекрасними звичаями і обрядами, з його співучими дівчатами і парубками.
Узимку, коли завершувалися роботи у полі: частішали парубочо-дівочі гуляння. У різних місцевостях їх відзначали по-різному. А ще з цим святом пов’язана значна кількість різноманітних звичаїв, обрядів  і повір’їв, а також ворожіння, ритуальне кусання калити. Це свято припадає на найбільш темний період року. Люди намагалися допомогти сонцю розгорітися, калита ж символізувала  сонце. Від свята віє чарівною язичницькою стихією. Ось і ми зазирнемо у НВК  гімназію №3 і довідаємось, як проходило це свято, яке підготували учні 10Б класу з класним керівником Клименко Л.В., та бібліотекарем районної бібліотеки для дітей Штогріною Л.Г..
Українські вечорниці                         Просим всіх у нашу хату
Починаєм вже не раз                        Превелику, пребагату
Хай і сміх і пісня ллється                     Під зірниці до зірниці
В серці кожного із нас.                      Хай лунають вечорниці.



Саме такими словами розпочали свято ведучі Штогріна Ганна та Голда Олег. На святково прикрашеній рушниками сцені  стоїть тин з глечиками, на задньому плані засніжена хата, в центрі  великий стіл з безліччю наїдків та напоїв, тут і вареники зі сметаною, пироги , пампушки, пряники, узвар, квас - все для гостей. Гарно підготувалася до вечорниць господиня , яку майстерно зіграла Підопригора  Богдана. 





Ось і почалися вечорниці, дівчата – Клименко Влада, Сторчак  Олена, Гуменюк Аліна, Ніколенко Олена, Кучер Марина на чолі з отаманкою – Штогріною Ганною весело жартуючи зустрічають хлопців і починається дійство. 

Дівчата ворожать на сужених, годують хлопців варениками, пісні співають, танцюють та й не забули гостей у залі почастувати смачними пирогами, варениками, пряниками.





Майстерно зі своїми ролями упоралися хлопці – Наляжний Володимир, Кривошея Василь, Олег  Голда,  Яворський  Вадим ,Корнак Владислав,Огарков Максим.



Завітав на вечорниці пан Калитинський , закликав усіх дівчат та парубків калиту кусати. «А наша калита та й з маком і медом, її вміло відкусити кожному треба.»

Ой весело на вечорницях, додому іти не хочеться , а вже пора.
От поволі затихають наші вечорниці
Не забудьте ви дорогу у нашу світлицю
Хай любов і щире слово душу вам зігріє
Пам’ятайте ,вечорниці в ніч на Андрія.




понеділок, 10 грудня 2012 р.


«Дітки-смайлики»
30 листопада 2012 року відбулася перша зустріч клубу «Смайлики» при мультицентрі у дитячій районній бібліотеці. Членами клубу стали учні 2-А класу, школи гімназії №3, класний керівник Черкевич Галина Андріївна. Голова клубу Юрківська Людмила.
В честь тижня права, який має стартувати з 10-го грудня, дітки переглянули відео про свої права. Всі  діти активно відповідали та доповнювали.
         Після перегляду відео Людмила Іванівна зі «Смайликами» грали в гру «Поломаний телефон».
Засідання клубу закінчилося веселим переглядом мультфільму «Машині казочки».





Перед походом назад до школи дітки активно вибирали собі книжечки для читання вдома.