середу, 25 грудня 2013 р.

Святий Наум наставляє на ум

Чергове засідання клубу "Барвінок" відбулося напередодні свята Наума. Першокласники рівно 100 днів  перебували в школі. За цих 100 днів вони навчилися рахувати , читати . писати, співати, танцювати. А все завдяки їхній  учительці   Зої Олександривні Чепернатій.





Цікаву та смішну міні виставу "Сватання гарбуза" показали першачки.

Батьки пригощали діток гречаною кашею, примовляючи - "Скільки зернинок - стільки гарних оцінок".

Ніцак В.П. познайомила діток з традиціями навчання   в школі в давнину, тоді діти починали вчитися  з 14 грудня в день Наума. Вона разом із учителькою посвятили діток в школярі вручивши кожному значок "Школярик".



Дітки відгадували загадки, співали, танцювали. Свято завершилося врученням залікових книжок., які виготовила класний керівник.

Подарунки дідуся Миколая

Саме під такою назвою в нашій бібліотеці для дітей відбулося свято Миколая. На свято завітали члени гуртка образотворчого мистецтва "Дизайн"(кер. Олійник Г. В.)


Ніцак В.П. розповіла легенду про святого Миколая.


Штогріна Л.Г. розповіла про те як святкують день Святого Миколая в різних країнах, та загадала загадки про зиму та Новий рік.

Сорокова Л. М. нагородиа діток грамотами за активну участь в конкурсі малюнка.

На свято до діток завітав клоун Люся, дітки  гралися  веселі  ігри . На завершення дітки отримали солодкі призи, а дорослі апельсини.





понеділок, 23 грудня 2013 р.

Віншування святого Миколая

Віншування святого Миколая
Хто він, той святий Миколай, на котрого так чекають діти? Легенда оповідає, що у дитинстві (а ріс Миколай у заможній родині) горнувся хлопчик до бідних. Він змалку щиро молився і просив у господа справедливості, мир, добра.  Миколай приходив на допомогу знедоленим людям у найскрутніші хвилини життя несподівано і завжди так, аби його ніхто не бачив.    Робив добро, не чекаючи на подяку і славу. Після смерті батьків продав маєток і роздав гроші бідним, а сам став священником. Своїми молитвами Миколай зцілював недужих, втихомирював море, гасив пожежі,  охороняв від напастей. Втім серцем Миколай любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку своєї любові.
І саме в цей день, 19 грудня учні 8 – Б класу ЗШ №1 І – ІІІ ст. ( кл. керівник Соловей Н.З.), які є членами клубу «Червона калина», який діє при районній бібліотеці для дітей, віншували своїх молодших друзів, учнів початкових класі з днем святого Миколая.
Перше віншування розпочалося в 2 - Б класі ( кл. кер. Дідник С.А.). До дітей звернулася Соловей Н.З., яка запитала дітей чи знають вони яке сьогодні свято і чи всі вони цілий рік були гарними і чемними дітьми, і які подарунки вони отримали від святого Миколая.
А далі дітей вітали віршами чотири ангели, роль яких виконували Чорна Р., Пращук В., Траченко О., Безбах К.  Роль Яринки і маленького Тарасика виконували Дармограй І. і Панченко А.  Дітям було дуже весело, коли до них завітали Вітер і Чортик у виконанні Зозуляка В. і Кривов’яза В.
Дітей прийшов привітати і святий Миколай, роль якого виконував Зубащенко В. Він побажав дітям здоров’я, миру, добра, успіхів у навчанні, і  щоб вони і надалі були завжди гарними, чемними дітьми. Дівчатка – україночки: Бонда К. і Довбуш Н. привітали дітей веселою пісенкою про бджілок. У виконанні хлопчиків - козаків: Трача О. і Зубченка В. діти подивились веселий, запальний танець козаків. Від святого Миколая діти отримали цукерки, а дорослі апельсини.
В цей же день діти завітали до районної бібліотеки для дітей і привітали зі святом Миколая учасників конкурсу «Подарунки дідуся Миколая», членів гуртка образотворчого мистецтва (кер. Гуртка Олійник Г.А.).  Від святого Миколая учасники конкурсу теж отримали  подарунки – солодощі.

    Зав.  районною бібліотекою для дітей Л.М. Сорокова.