четвер, 17 квітня 2014 р.

Найщиріші вітання з нагоди найбільшого християнського свята Воскресіння Христового! Нехай Ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у Вашу оселю радість, віру, надію і любов.


«Великодній сувенір»
Великденьнайбільше християнське свято. Цей день вважається днем Воскресіння Ісуса Христа і має ще одну назвуПасха.
Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято - Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. В даний час Пасха займає дуже важливе місце в житті багатьох людей. Ми повертаємося до наших витоків, до віри і тому свято Пасхи для нас стає чимось більшим, ніж просто червоний день календаря. У 2014 році Пасха припадає на 20 квітня.
Днями в районній бібліотеці для дітей був проведений урок образотворчого мистецтва. Майстерклас на тему «Великодній сувенір» з членами гуртка «Дизайн»,  учнями ЗШ 3  - 1 –А класу провела керівник гуртка  Олійник Г.В. Вона розповіла про порядок  виготовлення крашанок, про кольори які найбільше використовують для крашанок. Червоний - радість, любов; зелений - колір весни; блакитний - небо, вода, повітря; коричневий - земля, щедрість, урожай. Всі діти старанно розмальовували крашанки на заготовках, зроблених у формі яйця, а потім  демонстрували свої писанки.
Працівники бібліотеки теж приймали активну участь в розмалюванні крашанок, а також провели коментований огляд літератури по темі.

На закінчення уроку діти пригощалися солодощами, пасхою та солодким чаєм.