пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Дружба з книгою - це свято!

Всеукраїнський тиждень дитячого читання
 
Всеукраїнський тиждень дитячого читання (до 2008 року — Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги) щорічно відбувається у дні весняних канікул, напередодні Міжнародного дня дитячої книги. Тиждень має багаторічні традиції. Започаткований у 1943 році письменником Львом Кассилем, він і до цього часу лишається святом дитини і книги. Активну участь у святі взяли Самуїл Маршак, Сергій Міхалков, Агнія Барто та ін.

У незалежній Україні свято Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги започатковано 22 лютого 1993 року. Засновниками його є Міністерство культури України, Міністерство освіти України, Міністерство України у справах молоді та спорту, Товариство книголюбів України, Спілка письменників України, Міжнародна асоціація українських дитячих письменників, видавців, діячі культури, Дитячий фонд України, видавництво дитячої літератури "Веселка".
 Той, хто пізнав радість спілкування з друкованим словом, добре знає про те, що читання — це бурхлива гра уяви, інтенсивна робота думки, творчий процес, який дає ні з чим незрівняну насолоду. Саме під таким девізом  проходить  Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги в  Тульчинській районній бібліотеці для дітей.. Основним завданням Тижня є залучення дітей та молоді до читання, досягти того, щоб друковане слово стало їх постійною потребою.

Сьогодні особливо актуальною є турбота про те, щоб у дитячі руки потрапила повноцінна література, яка сприятиме розвитку розуму та серця. Сьогодні на наших очах застарівають десятки книг. Тому важливо донести до читача ті книжки, які незалежно від дати народження будуть цікаві сучасним дітям.

Тиждень дитячої та юнацької книги – це каскад літературних задоволень: відкриття нових імен в літературі, спілкування з однодумцями, відкриття нових імен в літературі, участь у цікавих акціях, демонстрація власних талантів та досягнень.

 Відкриття тижня дитячого читання відбувся  19 березня в районній бібліотеці для дітей.

Підготовка зазвичай почалася  набагато раніше за офіційну дату проведення Тижня.  Учні 4А( кл.кер.Шевцова Н.О) та 4Б(кл.кер. Богуславець Н.М.) класів ЗШ -гімназії №3 старанно вчили вірші, репетирували театралізовані  сценки, шили костюми.  І ось цей день настав. Святково прикрашена зала районної бібліотеки, тут і кульки і малюнки і виставка нових книг та гарний настрій. Під звуки урочистої мелодії завідуюча районною бібліотекою для дітей Сорокова Л.М. привітала всіх зі святом, та розповіла про історію святкування Тижня книги.


 Ведучі -  студенти III бібліотечного курсу Тульчинського училища культури Кулікова Ганна Баніт Олена, Мороз Анна, Кожем'якіна Мар'яна  розповідали дітям про виникнення книги, про першодрукаря Івана Федорова, загадували загадки, прислів’я.





Розважали своїм чарівним співом  солісти зразкового вокального ансамблю «Домісолька» керівник Сліденко В.І.   Якубовський Богдан,Ткаченко Оля, Крисько Олександра.




Також цікавою була сценка про хлопчика – замазуру від якого втекла книжка, яку талановито зіграли учні 4 Б класу.




На свято також завітала Королева Книг – Юрківська Людмила., їй діти дали урочисту обіцянку :
-поважати книгу, не рвати і не бруднити , не малювати на ній та виконувати всі правила користування книгою.




 Свято закінчилось та не закінчилась дружба з книгою, тому що книги порівнюють із ріками, які напувають планету мудрістю.










пʼятницю, 6 березня 2015 р.

Увага!!!! Акція до 8 Березня!

В нашій бібліотеці сьгодні проходить акція : кожному читачу - дівчинці - букет підсніжників, та цукерки  від бібліотекарів районної бібліотеки для дітей.





Наші постійні читачі - батьки також привітали нас зі святом!!







Любі наші!
Щиро вітаємо вас з міжнародним днем Жінок!
Віки і тисячоліття світової історії осяяні вашою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки вашій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на землі. Матір, сестра, кохана – жіночий першопочаток супроводжує нас до останнього подиху. І якщо краса порятує світ, то це буде ваша краса. Адже ви перетворюєте його на чарівну перлину, яку ми кладемо і довічно кластимемо до ваших ніг.
У цей святковий день бажаємо всім жінкам міцного добробуту, довічного щастя, шаленого кохання та постійного добробуту. І нехай виконуються найзавітніші мрії, адже бажання кожної жінки – закон.