понеділок, 27 квітня 2015 р.

Правовий захист молоді

В Тульчинській районній бібліотеці  спільно з районною бібліотекою для дітей  відбувся круглий стіл  за участю працівників юстиції, міліції, соціальної служби та учнями 9 -х класв ЗШ № 3 - гімназії, та ЗШ №2.
Капелюшна О.П - нач. відділу Тульчинського райцентру соціальної служби  в справах сім'ї та молоді ознайомила з роботою  з неблагополучними сім'ями та молоддю.

Омельянчук О.М. старший уповноваженний сектору кримінальної иіліції у справах неповнолітніх Тульчинського РВМ  розповів  про кримінальну відповідальність неповнолітніх, про стан злочинів скоєних неповнолітніми в районі. Про їх права та обов'язки.

На засіданні також були присутні Лазарук М.Я. начальник відділу юстиції, Поліщук ВВ. начальник служби у справах дітей.

Баланова ВВ - лікар - інфекціоніст , зав. інфекційним відділенням Тульчинської ЦРЛ.. розповіла учням про вірус СНІДу про ВІЛ інфекційних хворих. , також ознайомила їх з вірусам та бактеріями - збудниками різних інфекцій. Закликала дітей  берегти своє здоров'я.




пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

На Великдень сонце красується!

Великдень — день, у який християни святкують Воскресіння Ісуса Христа, що сталося на третій день після його смерті, при чому день смерті вважається першим днем. Свято називають також Пасха або Паска. Вважається найважливішим християнським святом, котре виказує радість з приводу перемоги Божого Сина над Смертю та вічним Забуттям. У Воскресінні християни бачать підтвердження життя після смерті, що і є головним змістом святкування.

В Україні святкувати Пасху почали наприкінці першого тисячоліття, з приходом християнства. За біблійним сюжетом, Ісус Христос воскрес рано-вранці і це Воскресіння супроводжувалось великим землетрусом — ангел небесний відвалив камінь від дверей Гробу Господнього. На світанку жінки-мироносиці Марія Магдалина, Діва Марія, мати Якова та Соломія прийшли до гробу з пахощами, щоб обмастити тіло Ісуса, але побачили відвалений камінь і порожню труну. Тоді схвильованим жінкам з'явився ангел та сповістив про Воскресіння Господнє.


 Саме такими словами розпочала свято зав.районною бібліотекою для дітей Сорокова Л.М.


На свято були запрошені учні 6 А  класу  ЗШ №1 та студенти училища культури.


Студенти практиканти ІІІ бібліотечного курсу підготували вірші   , легенди, загадки про Великдень.


Березенкова Л.В. познайомила з писанковою композицією, розповіла про види писанок, найбільшу увагу приділила Закарпатській писанці, які були представлені на виставці.






На завершення свята діти переглянули відео фільм про Великдень .






Я люблю Україну!

Вже багато років Тульчинська районна бібліотека для дітей співпрацює  з Тульчинським  районним будинком дітей та юнацтва. Нещодавно ми спільно провели чудовий патріотичний  захід.  В залі районного будинку культури лунали  веселі пісні, запальні танці. В фойє районного будинку культури  працівники районної бібліотеки для дітей представили виставку       "Ти одна і неподільна , Україно моя вільна!".