понеділок, 26 жовтня 2015 р.

«Ми – українці»




Під такою назвою відбулося  чергове засідання клубу «Барвінок», який діє при районній бібліотеці для дітей ( учні 3- Б класу  ЗШ №1, кл. керівник З.О. Чеперната, гол. клубу бібліотекар Ніцак В. П.)
Ти, на землі людина, і не просто людина, ти українець, українець-патріот Кожна людина з великою любов’ю згадує те місце, де вона народилась. Це маленька батьківщина кожного з нас. Коли їх скласти разом, вийде велика держава — Україна. Це наша земля з її славною історією і мудрими талановитими людьми.
 Тому, наше чергове засідання клубу «Барвінок» було присвячене державним символам України, а також з дітьми був проведений майстер-клас по виготовленню та складанню символіки Державного Прапору та Гербу України.











 

четвер, 22 жовтня 2015 р.

Акорди осені




Ось і прийшла неквапливо, тихо чудова пора року – осінь.  Завітала вона  і в стіни районної бібліотеки для дітей. Для маленьких користувачів був проведений майстер-клас осінніх букетів із листочків дерев. Діти ЗШ №3 – 4 клас пішли додому з книгами та букетами для мам.



Днями в Тульчинську бібліотеку для дітей завітали діти старшої групи дитячого садочка «Оленка», де вихователем працює Барабаш Н. Г.,    




Бібліотекар Ніцак В. П. познайомила діток з будинком, де живуть книги, розповіла також і про свою професію бібліотекаря. Працівниками було прочитано літературні казки про осінь, проведена вікторина про овочі і фрукти.




Познайомилися дітки із виставкою картин Софійки Довгань під назвою «Барвистий вінок Україні». А потім бібліотекарі разом із дітками виконали Гімн України. Закінчилась екскурсія в бібліотеці переглядом серій мультфільму «Маша та медвідь».

 



 



На згадку діти подарували колективу аплікацію на тему осені «Грибок-мухомор».

четвер, 15 жовтня 2015 р.

«За честь, за долю, за українську волю…».


 Під  такою назвою 9 жовтня відбулося чергове засідання клубу «Патріот», який діє спільно з районною бібліотекою для дітей та учнями 8-А класу Тульчинської ЗШ №1 (кл. кер.Поплавський, гол. клубу Штогріна Л.Г.) присвячене Дню захисника Вітчизни. Разом з членами клубу до бібліотеки завітали учні 8 – Б класу (кл. кер. Басиста Т.А.).
На захід були запрошені воїни АТО, волонтери, учасник Афганської війни, члени Тульчинської самооборони.


Звучить пісня І. Федишин «Повертайся живим». Захід розпочала зав. відділом обслуговування Нурізянова Т. П. Вона сказала, що сьогодні в переддень Великого свята Покрови Пресвятій Богородиці, дня українського козацтва, а рік тому Президент України скасував день захисника Вітчизни 23 лютого, натомість встановив нове Державне свято – День захисника України, який тепер щороку буде відзначатися 14 жовтня.


Перед присутніми виступив Безбах Анатолій Григорович, який другий рік воює в зоні АТО – легендарний танкіст 72-ої окремої механізованої бригади. Напередодні Дня захисника України механік – водій приїхав у короткострокову відпустку. На зустріч до дітей він прийшов зі своїм чотирилапим бойовим другом – собакою спанієль Антошка, якого він знайшов під час нічного прогріву двигуна. Анатолій Григорович розповів про те, як собака кілька разів врятувала його і бойових товаришів від ворогів.


Гарматюк Анатолій Григорович - воїн-десантник, колишній учасник бойових дій на території Афганістану, розповів дітям про виконання своїх інтернаціональних обов’язків. Затамувавши подих діти слухали спогади Василя Петровича про нелегкі часи, нестерпні для наших солдат умови, в яких доводилося жити і воювати в роки війни в Афганістані.
Активну участь в допомозі нашим воїнам на передовій приймає Ільчик Анатолій Володимирович – волонтер. Він розповів що 51 раз він був на передовій, возив солдатам продукти харчування, одяг, медикаменти тощо. Саме завдяки йому та іншим волонтерам передова лінія оборони мала змогу не один день вистояти.

Назустріч завітали активні учасники Тульчинської самооборони Прилипко Станіслав Миколайович- журналіст місцевої газети  і  Дерев’яга Олександр Васильович - учитель фізичного виховання школи - ліцію, які принесли з собою уламки від мін та гранат. Вони розповіли дітям про свою роботу по патріотичному вихованню підлітків.


Місцева поетеса Алла Гавришко читала свої вірші , пов’язані з подіями на Сході України. Свою збірку патріотичних віршів вона передала  Безбаху А.Г. для воїнів на передову.



Своїми піснями захисників Вітчизни вітали учасники ансамблю «Домісолька» (кер.В.І.Сліденко). Під час заходу діти мали змогу познайомитися з переглядом літератури на патріотичну тематику.  На закінчення заходу діти вручили захисникам квіти,а собаці Атошка подарували смачну кісточку



. На згадку було зроблене загальне фото.