пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Перша зустріч з дитячою бібліотекою.

Гостями нашої бібліотеки були учні ЗШ №3 2-В класу, де класний керівник Кузіна Н.О. та вчитель групи продовженого дня Суліган Т.В. Діточок зустріла у виставковій залі бібліотекар Мельник Ю.Л., яка розповіла про творчість колишніх користувачів бібліотеки  «Квіткова феєрія», «Писанковий рай», «Зимовий вернісаж».
Діток познайомила з читальною залою та абонементом для дошкільнят та 1-4 класів. Ніцак В.П., а також провела бесіду про бібліотеку, бібліотекарів та розстановку книг. Березенкова Л. В. провела бібліотечний урок «Довідкове царство – мудре господарство»., де розповіла про енциклопедії, словники та ін. довідкову літературу.

Після бібліотечного уроку учні відвідали читальний зал 5-9 класів, де познайомились з виставкою виробів на тему: «І піднесуть до сонця Україну не чумаки, а доньки і сини», де представлені роботи учнів шкіл міста. На завершення Штогріна Л.Г.  запросила діток  на перегляд мультфільму «Фіксіки».









Мовний турнір «О слово рідне, хто без тебе я»

Щорічно в листопаді ми святкуємо день української писемності  та мови.
Усіх в світі налічується близько 3 тис. мов. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська мова. ЇЇ багатство і краса, витонченість і мелодійність визнана світом.
Нещодавно в актовому залі ЗОШ 1-3 ст. №1 відбувся турнір  під назвою: «О слово рідне, хто ж юез тебе я», в якому взяв участь 3-Б клас (клуб «Барвінок» кл. кер. Чеперната З.О. та гол. клубу Ніцак В.П.)
Учасники турніру читали вірші, співали пісень, розповідали прислів’я, відгадували загадки. Про красу нашої мови свідчать інсценівки українських казок. Ведуча, вона і класний керівник (Чеперната З.О), завжди намагається організувати масові заходи так, що завжди її клас виходить переможцем серед своїх.
На закінчення бібліотекарі Ніцав В.П. та Мельник Ю.Л. підвели підсумки турніру та наголосили, що ми українці щасливі, бо маємо свою державу – Україну, і  свою українську мову. То кожен з нас і всі ми гуртом маємо плекати й берегти найкращу квітку рідної землі – українську мову.


Завуч початкових класів Алпатова Т.Л. на закінчення масового заходу подякувала за участь класних керівників та бібліотекарів в мовному турнірі.











вівторок, 24 листопада 2015 р.

І піднесуть до сонця Україну, не чумаки а доньки і сини!

В українському календарі з’явився ще один пам’ятний день. Президент України  П.О.Порошенко підписав Указ про День Гідності  та  Свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначатимуть  21 листопада. Його мета – це утвердження в Україні  ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної  інформації про доленосні події  в країні, а також віддання  належної шани патріотизму  й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей.

В жовтні бібліотека оголосила конкурс творчих робіт присвячений 2 річниці революції Гідності та Свободи.Діти з відповідальністю поставились до цього завдання. Особливо хочу відмітити учнів ЗШ № 1  (завуч  1-4 кл. Алпатова Т.Л. )   та вчителів  Орел І.Л., Краснопюр Т.М.,Чеперната З. О. , Орлова О.В..                  
також гуртки Будинку дітей та юнацтва (дир.. Мельник Л.М.) а саме гурток худ. в’язання  (Богай А. А.) , декоративно прикладного мистецтва ( Волянська В.Ю.),  та ін..
Діти представили свої роботи в різних стилях та жанрах: орігамі, квілінг, панно, вишивка, в’язана м’яка іграшка, вироби з лози , бісеру, стрічок,,зерняток, паперу. Всі роботи були цікаві, та відповідали темі.






Звучить пісня «Плине кача по Тисині» , біль і сльзи викликає вони з перших нот звучання, а в пам’яті постають кадри тих страшних днів.
 Завідуюча районною бібліотекою для дітей Сорокова Л.М.розпочала свій виступ словами Т.Г. Шевченка :
Тихо плаче Україна сльозами і кров’ю
Кат будує своє «завтра» на горі людському
Гірко плаче Україна і тяжко ридає…
Своїх синів, що померли , сльзами вмиває!
Плаче ненька -Україна, плаче кожна мати,
Та що сина відпустила волю здубувати.


На свято запрошені активні учасники Майдану та волонтери: Угрін В.А., Угріна Л.І., Мельник Л. та Носківська Н. В. Вони поділилися своїми спогадами  про ті страшні дні з запрошеними учнями 7а класу ЗЩ №1  та з усіма присутніми.


Вінничина також внесла свою жалобну жертву в революційний Майдан. У лавах Небесної Сотні є троє наших земляків, які загинули від куль снайперів: Валерій Брезденюк, Леонід Полянський та  Максим Шимко. З їх життєвим шляхом познайомили Мельник Ю. та Штогріна Л. бібліотекарі районної бібліотеки для дітей.


Белоус Діана студентка ІІ бібл.. курсу ТУК читала вірші «Герої не вмирають» та « Небесна Сотня»

 Солістки зразкового ансамблю «Домісолька» (кер. В. Сліденко) в дарунок виконали пісні «Україна», «Коли співають діти , майбутнє є на світі»







На завершення свята Л.М. Сорокова підвела підсумко конкурсу, та нагородила дітей грамотами та подяками.