четвер, 21 квітня 2016 р.

«Подорож за промінчиком Здоров`я.».

Здоров`я ніхто не дарує,
Не можна здоров`я купити.
Здоров`я нам доля дарує,
З ним легко і радісно жити.
Так добре, коли не хворієш,
Коли усміхаєшся днині.
Тоді все на світі ти вмієш,
Тоді ти весела дитина.
Стрибаєш, співаєш, танцюєш,
Біжиш то з гори, то під гору.
І кожну синичку почуєш,
І з квіткою в полі говориш.
7 квітня  відзначають Всесвітній день здоров`я, у цей день в дитячій бібліотеці відбувся захід «Подорож за промінчиком Здоров`я.».
Що таке здоров’я і навіщо воно потрібне людині, що потрібно робити для того, щоб зберегти своє здоров’я саме на ці запитання знайшли відповіді учасники заходу. Діти дружно відповідали на запитанняБібліотекаря Ніцак В.П. , що для них значить бути здоровими. Відповіді були найрізноманітнішими, але всі погодилися, що основними складовими здорового способу життя є: особиста гігієна, режим навчання та відпочинку, фізкультура, здорове харчування, загартування та відсутність шкідливих звичок.





Потім була мандрівка в країну «Спортляндію», де діти змагались на силу, спритність та швидкість.       Змагання були жартівливі ,  оскільки спортивним  майданчиком була читальна зала бібліотеки. За кожну перемогу в конкурсі діти отримували промінчики. І ось мета досягнута сонечко засяяло промінчиками здоров’я.




Березенкова Л.В.  провела екскурсію по бібліотеці , познайомила з книжковими виставками та журналами та газетами.  Ознайомила діток з виставкою  художниці  Софії Довгань. На завершення дітки переглянули мультик.






"Птахи- це пісня, користь і політ".


1 квітня - Міжнародний день птахів
"День птахів" – міжнародне екологічне свято, що проходить щороку
в межах програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера". Традиційно в цей день
вішають шпаківні на дерева та дуплянки, адже в цей час в Україну
повертаються з зимівлі пташки, що знаменує також прихід весни.
Отож і до нас в бібліотеку завітали дітки зі станції юних натуралістів "Цікава зоологія"  учні ЗШ № 3 -гімназії 1 В класу.керівник гуртка Мазур Л.В.
Бібліотекар Ніцак В.П. познайомила дітей зі світом птахів, розповіла про перелітних птахів та птахів, які залишаються на зимівлю .  Березенкова Л.В. розповіла прислів'я та приказки, загадувала загадки . Ціково та весело , а також пізнавально дітки провели час, на завершення  вони  переглянули цікавий мультик про птахів.







середу, 13 квітня 2016 р.

Особливі "Читайлики" в нашій бібліотеці.



Сьогоднішній день не тільки добрий і сонячний , він ще й святковий і урочистий для  «особливих діток». Їхні обличчя просто випромінювали гарний настрій та позитивні емоції. Адже цієї зустрічі діти , які є членами Тульчинської районної громадської організації «Промінь надії» та відвідують відділення соціально-психологічної реабілітації Територіального центру чекали з нетерпінням і по-особливому готувались. 





Кожен з них уперше в своєму житті мав змогу відвідати районну бібліотеку для дітей і поринути у атмосферу книжкового життя . З самого ранку особливих гостей чекали завідуюча бібліотекою Віра Вігуржинська із своїми співробітниками , які з радістю познайомили дітей із таємничим життям книжок у «апельсиновому» будиночку.





У бібліотеці спілкування з книгою безмежне, тут панує світ казок, пригод та фантастики, світ нових знань. Сторінки книги розповідають про історію нашої держави, про життя народів різних країн, про видатних учених , спортсменів та мандрівників, про зірки на небі і далекі планети, рослини і тварини, які оточують нас… 







Пізнавальною та змістовною була подорож до країни книги. Без сумніву, всім дітям запам’ятались цікаві розповіді працівників бібліотеки про історію виникнення ляльки – мотанки , про конкурси і заходи, які проводяться для дітей та молоді нашого міста. 





понеділок, 4 квітня 2016 р.





Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга – твій насущний хліб.
Тож зачерпни із неї і напийся,
Снаги, що в серці залишає слід.



В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року.
Ось і в нашій бібліотеці відбулося свято. 



Святково прикрашений зал  закликав всіх до цікавого дійства. 








Літературні герої : Незнайко, Баба Яга, Вінні-Пух, Карлсон , Півник та Мишка, Лікар Айболит, Попелюшка, Пеппі Довгапанчоха завітали в гості  до дітей , учнів  1 класу ЗШ № 1 . 













А добрі Феї розважали як могли : загадували загадки, розповідали про правила поводження з книгою, згадували прислів'я та приказки. 


Своїми запальними піснями  ансамбль "Росинка" (кер.КобцеваГ.Ю.) розважали всіх присутніх на нашому святі. 




 Завідуюча районною бібліотекою для дітей Сорокова Л.М. та заступник директора по роботі з молодшими школярами Алпатова Т.Л. на завершення   подякували всім артистам  за гарне свято, також батькам за придбання костюмів , а всім присутні за увагу. 


Бібліотекарі пригостили всіх діток солодкими подарунками.