четвер, 11 серпня 2016 р.

Грайлики-читайлики.

Сьогодні читачі нашої бібліотеки були запрошені на бібліополяну «Грайлики-читайлики». Учасники бібліополяни мали змогу на свіжому повітрі знайомитися з різними книжками, журналами; взяти участь у різноманітних іграх, конкурсах; розгадувати загадки, вікторини тощо.  
На бібліополяні пройшла гра- конкурс  «Грайлики читайлики», де діти молодшого шкільного віку, були розділені на 2 команди, які змагаючись за перемогу, відповідали на питання з вікторини , мали змогу проявити свою  творчість та креативність, вправність та ерудицію.






З фантастичної скрині Маші і Ведмедя

У Тульчинській  районній бібліотеці для дітей протягом літніх канікул працює бібліотечний кінозал «Мультяшне літо». Сеанси проходять щосереди та п'ятниці , початок о 10 год. От і сьогодні зранку у бібліотеці гамірно і людно. До уваги дітей не тільки мультики, а й цікаві ігри та розваги. Бібліотекар мультицентру Мельник Юля  завжди задвольняє запити малих глядачів.  Проводить цікаві вікторини, розваги  та конкурси.





Під покровом кольорових парасольок.

У районній  бібліотеці  для дітей відбулися голосні читання для читачів молодших класів.
   Діти разом з літературними героями здійснили чарівну подорож на казкові острови дитячої літератури, вони із задоволеням слухали книжки, активно спілкувались, грали в гру "Впізнай казку". Особливо їм сподобалась чарівна подорож разом з крилатим Пітером Пеном та його друзями по сторінках музичної книги Баррі Дж. М." Пітер Пен", де на них чекали дивовижні пригоди на далекому казковому острові, на якому живуть феї та русалки, водяться крокодили і навіть є справжні пірати. А ще діти познайомилися з музичними книгами "Савана" та "Джунглі", в яких кожна сторінка рясніє сюрпризами, вирує життям, барвами й звуками.
Таке читання вголос яке провела бібліотекар Штогріна Л.Г. виявилось веселим, цікавим, пізнавальним, адже читання вголос прививає любов до краси художнього слова, дає можливість посміятись разом з героями, навчитись не губитись в різних життєвих ситуаціях.



В книг канікул не буває.

Канікули! Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Чимало хто мріє про відпочинок коло моря, дехто вирушить у захоплюючі подорожі до давно омріяних міст або місць.

Але, на жаль, не у кожного є реальна можливість це здійснити, тому закономірно виникають питання: як в рідному місті відпочити з користю, чим зайнятися, адже літній відпочинок дітей – це не бездумне гаяння часу та байдикування. Літнє читання - чудовий час для покращення навичок читання у дітей, тому що завдяки такій корисній звичці дитина не тільки швидше вчиться читати, але й поліпшує загальну грамотність.





Бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. Саме з метою допомогти дітям спілкуватись, розкривати свої можливості та приховані таланти, відпочивати та розвиватись, бібліотечними працівниками міста для дітей розроблені Програми літніх читань «Канікули з книгою».

Центральна дитяча бібліотека підготувала на період літніх канікул проект «Літо з книгою» під девізом: «Здивувати інформацією. Зачарувати книгою. Розбудити фантазію і творчість».
Бібліотекарі Ніцак В.П. , Березенкова Л.В.  працюють для своїх дітей-користувачів, пропонують цікаві екскурсії, літературні ігри і вікторини.

До послуг користувачів: книжкові новинки, цікаві виставки, дитячі періодичні видання, цикл дозвіллєвих масових заходів, робота гуртків та клубів за інтересами, можливість погратися та поспілкуватися з однолітками в мережі Інтернет.