вівторок, 20 грудня 2016 р.

Семінар педагогів- організаторів шкіл Тульчинського району.



На базі нашої бібліотеки відбувся семінар педагогів- організаторів шкіл Тульчинського району. Розпочала роботу методист РБДЮ Бурячок Т.П.



 З призентацією про патріотичне виховання дітей в школі виступила заступник директора по виховній роботі Марчуковська Л.Г. ЗШ - гімназіі №3 I-III ступенів.


  

Засідання продовжили педагоги з сільських шкіл району.









Майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки провела педагог-організатор з с Тиманівки.





суботу, 17 грудня 2016 р.

Яка радість, який рай - іде святий Миколай!


19 грудня - День святого Миколая
Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

А в ніч на 19 грудня до кожної дитинки приходить Святий Миколай і кладе під подушку подарунки.

В сучасні часи з’явилась добра традиція – саме у день святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки.

Щороку напередодні  дня святого Миколая  Тульчинська районна бібліотека для дітей  запрошує дітей та іх батьків на казкове дійство.  Ошатно вбрана зала  бібліотеки відчиняє свої двері  для святкування . 







Дітки, учні молодших класів ЗШ №1 I-III ст.  святково вбрані в вишиванки розпочинають свято піснею про зиму. Бібліотекар Ніцак В.П. розповідає діткам про Миколая, загадує загадки про зиму. Дітки з задоволенням їх відгадують.





 Аж тут  забігає чорт та ну всїх ляскати різочкою, Та не встигли вони злякатись, як з'явилися два ангела та чорта прогнали. Знову в залі чути спів та віршики дітей. 


На наше свято завітав батюшка УПЦ КП Василь, який привіта дітей з цим чудовим святом, розповів про святого Миколая, та зачитав притчу про сповідь..Дітки подарували йому пісню та розповіли  вірші. Ось так з піснями та жартами непомітно прмайнув час. 






Але ж яке свято без подарунків? Діти покликали святого Миколая, і він прийшов з великим мішком подарунків.Але спочатку він поцікавився чи добре дітки себе вели і вони навперебій почали розповідати про свої добрі справи та читати віршики. Миколай був дуже задоволений і роздав усім солодкі подарунки. 



Дітки у відповідь підготували флешмоб та водили хоровод зі святим Миколаєм. Свято добігло кінця. На згадку про таке чудове свято всі сфотографувалися з святим Миколаєм







пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Закон захищає дитинство

Всеукраїнський тиждень права
Під такою назвою в рамках Всеукраїнського тижня права відбулася зустріч з начальником сектору у відділі Тульчинського ВП ГУНП у Вінницькій області майором поліції Капелюшним С.В та учнями 7 класу ЗШ №1 І-ІІІ ст.. кл. кер. Шимкова Н.А.
Під час уроку лекторію учні були ознайомлені з видами покарань, що можуть застосовуватись до дітей, які вчинили правопорушення, обов’язками молодих людей, зокрема і щодо поведінки у вечірній час, наводились приклади проявів негативної поведінки дітей, які вчинили правопорушення. Також обговорювались питання стосовно адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх та їх можливі наслідки в майбутньому.





Діти уважно слухали та активно обговорювали  життєві ситуації та задавали запитання. Бібліотекарі районної бібліотеки для дітей  Штогріна Л. Г. Ніцак В.П. Мельник. Ю.Л. представили перегляд нової літератури по правовому вихованню під назвою «Закон захищає дитинство». На завершення зробили фото на пам’ять.