вівторок, 31 січня 2017 р.

"В бібліотеку завітали - нові, цікаві книги почитали"


До нашої бібліотеки нещодавно завітали учні ЗШ №1  2В класу разом зі своєю вчителькою Бліденко Оксаною Олексіївною . Діти знайомилися з бібліотекою, та новенькими книжечками, які любязно представили бібліотекарі Ніцак В.П та Березенкова Л.В. Діткам книжечки дуже сподобалися, адже вони такі незвичайні в формі звіряток: Їжачок, Хом'ячок, книжечки про машини, літаки , про овочі та фрукти, про тварин та рослини. Очі розбігалися від такого розмаїття нових книг. Довго дітки сиділи, переглядали та показували один одному цікаві малюнки, час від часу підбігали до вчительки та бібліотекарів, вигукували: "Дивіться, які машини", "Який гарний їжачок", "Який гарной котик" . Оксана Олексіївна запевнила, що вони ще обов'язково прийдуть до бібліотеки, адже тут так багато цікавих книжечок для дітей.






понеділок, 30 січня 2017 р.

«Крути – символ українського патріотизму»

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтивики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 250 юнаків, одна рота (до 30 людей) студентів і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала.
Вічна слава героям котрі полягли у нерівному бою під станцією Крути! Хоч бій під Крутами не мав визначального воєнного значення, але для українського народу він став символом героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежність України...
27 січня 2017 року в читальному залі Тульчинської центральної районної бібліотеки відбулося засідання круглого столу на тему: «Крути – символ українського патріотизму». Категорія запрошених: представники райдержадміністрації, навчально –виховних закладів міста, громадських організацій, місцевих ЗМІ, учнівська та студентська молодь, працівники бібліотеки.







понеділок, 23 січня 2017 р.

Круглий стіл «Соборність України – завдання на всі часи»


        Напередодні дня Соборності України районна бібліотека для дітей спільно з дорослою бібліотекою провели круглий стіл   за участю представника райдержадміністрації Хмелевського Ю.М. та головного спеціаліста  відділу  освіти райдержадміністрації Поваляєвої А.А.









       На заході були присутні старшокласники з усіх шкіл міста, вчителі, представники краєзнавчого музею. З вступним словом до присутніх звернувся Ю.М.Хмелевський. Він розповів, що День Соборності - свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Поваляєва А.А. наголосила, що до цієї дати  районним відділом освіти був оголошений конкурс творчих робіт для  старшокласників на тему «Соборність України – завдання на всі часи». 












   Призове місце в цьому конкурсі зайняла учениця 9 класу  ЗШ №1 І-ІІІ ст. Мамаєнко Юлія. Свою роботу «Лист з минулого» вона зачитала  перед присутніми. Матеріали до роботи вона взяла з  особистого архіву своєї родини.   
  Науковий працівник краєзнавчого музею Луценко Г.В. історію створення Дня Соборності на прикладі М. Тульчина. 

      З цієї нагоди для користувачів бібліотеки, яким не байдужа історія рідної держави, працівники  бібліотеки підготували цікаву добірку історичної літератури на тему «Соборність України – на відстані часу».


Зимові забавки

    Під такою назвою нещодавно в районній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас по виготовленню сніговичків-листівок  для учнів ЗШ №3 2-Б класу, кл. керівник Жуковська С. М. Підготували та провели його бібліотекарі Мельник Ю. Л. та Штогріна Л. Г.

   
                   

    Дітки неабияк старались та виготовили чудових сніговичків, тому в нагороду бібліотекар Ніцак В. П. загадувала їм загадки, які вони охоче відгадували, та розповідала віршики про зиму.
  


    На завершення учні переглянули мільтфільм "Сніговик-листоноша".