четвер, 29 листопада 2012 р.

Сім чудес Вінничини

      Вінниччина має давню і славну історію, чудову природу, тут народилися та творили відомі митці, науковці, історичні та політичні діячі. На жаль, далеко не всі пам'ятки краю достатньо відомі у країні та у світі.
      Задля популяризації нових туристичних маршрутів по Східному Поділлю Вінницькою обласною Радою у грудні 2007 року було проведено конкурс "Сім чудес Вінниччини", які було визначено журі серед представлених до розгляду сорока восьми презентацій пам'яток.
       Крім того, було започатковано номінацію "Перлини Поділля", до якої ввійшли ще двадцять одна пам'ятка - духовні святині, палаци та парки, меморіальні музеї, історичні та природничі об'єкти Вінницької області.

 Рішенням  Вінницької обласної Ради переможцями обласного конкурсу „Сім чудес Вінниччини” визначено такі об’єкти:
 Браїлівську скарбницю: Свято-Троїцький жіночий монастир XVIII ст. Української Православної Церкви,
 Державний музей П.І.Чайковського і графині фон-Мекк, пам’ятка архітектури XIX ст. (смт Браїлів Жмеринський район);
 Історико-культурний комплекс: „Буша” та „Гайдамацький яр” (V-XVI ст., Ямпільський та Чернівецький райони);
Історико-культурний центр духовності та злагоди (Костел Святого Флоріана XVIcт., Свято-Миколаївський чоловічий монастир XVIII-XIX ст., синагога XVIIIст., м.Шаргород); Національний музей-садибу М.І.Пирогова (м. Вінниця);
Немирівське городище-Великі вали (VII-VI ст. до н.е., с.Сажки Немирівський район);
 Палац Потоцьких (пам’ятка архітектури XVIIIст., м.Тульчин);
Свято-Усікновенський скельний чоловічий монастир XI ст. Української Православної Церкви (с. Лядова Могилів-Подільський район).




В районній бібліотеці для дітей відбулося чергове засідання клубу "Червоні вітрила" який діє спільно з учнями ЗОШ №1 8 Б класу (кл. кер. Станкевич Л.П.) та районною бібліотекою для дітей (кер. клубу Штогріна Л.Г.) Ми присвятили своє засідання саме темі "Сім чудес Вінничини". Почалася наша бібліоподорож з Палацу Потоцьких м. Тульчина. Учні з цікавістю переглянули 20 хвилинний фільм про Тульчин та зокрема про сам палац. Почули ще досі невідомі факти про побудову та утримання палацу, розповіді істориків та краєзнавців міста Тульчина.

Після перегляду Штогріна Л.Г. провела вікторину "Чи знаєш ти свій рідний край"




На завершення засідання учні виявили бажання  на слідуючих засіданнях познайомитися з іншими історико-культурними пам'ятками Вінничини.

Немає коментарів:

Дописати коментар