вівторок, 18 жовтня 2016 р.

«Захисник Вітчизни - гордість народу, відвага, мужність, честь».


         
День захисника України – свято , що відзначається в Україні 14 жовтня у день Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Свято встановлене 14 жовтня 2014 року указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння  дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
          З метою формування національно – патріотичного виховання молоді та розуміння в учнів таких понять як «єдність» і «цілісність», «герой» і «патріот» держави, громадські якості,  почуття поваги до захисників Вітчизни, виховувати справжніх патріотів держави для членів клубу «Патріот» - учнів 9-Б класу ЗШ №1 , кл. кер. Поплавський О.В., гол. клубу бібліотекар Штогріна Л.Г. було проведено виховну годину : «Захисник Вітчизни – гордість народу, відвага, мужність, честь».



 


 На зустріч з членами клубу був запрошений бувший військовий комісар Нікітін О.М., який розповів дітям про останні події на Сході України, розповів про свого сина, який там воює і показав його бронежилет і чим він оснащений (бойова граната, магазини для снарядів, аптечка, фляга) каску, зброю,  голубий .бірет десантника спецпідрозділу.  Діти уважно слухали, як потрібно швидко і вірно надавати першу медичну допомогу на полі бою.



         Сорокова Л.М. зав . бібліотекою ознайомила дітей з книжковою виставкою – інсталяцією «Нескорена моя Україна», розділи якої  присвячені патріотичному вихованню молоді, починаючи з часів гетьманської доби до подій на Майдані та в зоні АТО.
         Дітям було запропоновано подивитися фільм про героя Майдану та АТО Харченка Віталія «Україна потребує захисту». І на закінчення діти приміряли бронежилет, каску, роздивлялися зброю і на згадку зробили фото.




 


Немає коментарів:

Дописати коментар