середу, 22 березня 2017 р.

Одвічні українські обереги




В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всекураїнський тиждень дитячої та юнацької книги.Славні традиції проведення тижня було започатковано ще в далекому 1944 році.У той непростий час,обпалений крилом війни,велика увага приділялася дитячій книзі,яка несла святе слово дітям- майбутнім творцям, винахідникам, вченим.
Саме тому щороку,вже традиційно районна бібліотека для дітей  урочисто відкриває Тиждень дитячої книги цікавим заходом в стінах своєї бібліотеки. Але в цьому році порушивши традицію бібліотекарі  разом з вчителями провели захід в школі.


 Бібліотекар Штогріна Л.Г. розповіла про традицію святкування тижня, ознайомила з книжковими новинками.









 Учні 9Б класу класний керівник Басиста Т.А. підготували чудове свято "Одвічні українські обереги". Діти розповілали про рушник, хустку, віночок. Звучали пісні у виконанні самих учнів: "Пісня про рушник", "А срочка мамина", танець з хустками. В віночок двчата вплітали стрічки та розповідали, що означає колір вплетеної стрічки . Учні пригощали запашним короваєм всіх присутніх.



 Бібліотекар ШтогрінаЛ.Г  познайомила ще з одним старовинним оберегом- лялькою-мотанкою, розповіла про ляльку-Коляду, яка мала при собі віник та два вузлики з зерном та сіллю, також ляльку-Горобинку, та особливо всім сподобаляся лялька "Бабуся з характером", яка мала кирпатий ніс та валянки.




















. Ніцак В.П. представила перегляд літератури та розповіла про книги з вишивання, 
лозоплетіння, писанкарства, обрядові хліби, свята та традиції українського народу.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар