четвер, 10 травня 2018 р.

"Безсмертний образ матері моєї"


Кожної другої неділі травня в Україні відзначається поважне свято - День матері. В 2018 році День матері припадає на 13 травня.
День матері - свято любові і поваги, і єдиним справжнім подарунком у цей день є вираз взаємної любові! Любов матері - основа і джерело життя. У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і за самопожертви.

Саму ідею святкування Дня матері  в світі приписують американській активістці Джулії Уорд Хоув, яка опублікувала в 1872 році прокламацію Дня матері, а також вчительці з Графтона в Західній Вірджинії Ганні Джарвіс, яка у 1907 році організувала меморіальну церемонію на честь пам'яті своєї померлої матері. Ця церемонія матері пройшла 10 травня. Джарвіс також надіслала листа міністрам, бізнесменам і політикам з проханням установити День матері в країні. Узаконив свято Дня матері в США американський Президент Вудро Вільсон 8 травня 1914.

Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 23 країни, а ще понад 30 країн відзначають День матері в інші дні.
День матері - сімейне свято, і це важливий момент у вихованні дітей. Саме діти повинні пізнати, відчути, ким є для них мати, що зробила вона для них і якої пошани заслуговує. У щасливої матері зростають щасливі діти, тому давайте робити життя наших матусь прекрасним!

У цей день від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом! Для вас, любі матусі, найкращі квіти, найщіріші побажання, найніжніші поцілунки!


В нашій бібліотеці пройшла поетична година "Безсмертний образ матері  моєї".  Студенти 2 бібліотечного курсу читали вірші про маму. Бібліотекар Штогріна  Л.Г. розповіла чому саме в другу неділю травня в україні святкують День матері.










Немає коментарів:

Дописати коментар