середу, 21 лютого 2018 р.

Країна, де сходить сонце. (Закриття року Японії в Україні)

2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Не викликає сумніву, що це - ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих

Чим здивує Україна друзів з Далекого Сходу? Оплетеною легендами й казами давньою історією, мелодійними піснями та старими іконами, щирою душею й відчайдушною звитягою, неповторним співом і веселими танцями. Не менш цікавою для наших співвітчизників виявиться далека загадкова Японія.





Саме тому протягом року працівники нашої бібліотеки проводили різноманітні заходи під час яких  діти  мали змогу більше дізнатись про цю унікальну країну, її народ та звичаї, культуру та історію.:
- перегляд літератури "Сакура і калина, Японія та Україна"
-майсер-клас "Оригамі - один із видів японської майсерності"
-година спілкування "Країна, де сходить сонце"
-гра "Особливості традиційної японської кухні"
- година цікавих повідомлень "Квітка Сонця. Символ Японії - хризентема".
Нашу ініціативу у проведенні цікавинок про Японію підтримали учні НВК гімназії ЗШ №3  разом зі своїми вчителями та викладачем гуртка образотворчого мистецтва Олійник Г.В.







           І ось в затишній залі нашої бібліотеки відбулося закриття року Японії та підведення підсумків. дітки на згадку про себе подарували бібліотеці оригамі , виготовленні власноруч, побували у віртуальній бібліоподорожі по Японії.
           Діти  прослухали японські казки "Іссумбосі", "Кувшынный человечек". На завершення свята дітки пригощалися запашним чаєм та смачним печивом з цукерками.

Немає коментарів:

Дописати коментар