пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

«Життя обірване на злеті»



Під такою назвою в Тульчинській районній бібліотеці для дітей відбувся вечір – реквієм присвячений Героям Небесної   Сотні. На вечір були запрошені учні 6 класу  школи – ліцею (кл. кер. Кузик Н.В.) та студенти училища культури.

В Україні  відзначають День героїв Небесної сотні в пам'ять про загиблих  при розгоні акцій протесту в центрі Києва.
Жертвами протистояння прихильників "Євромайдан" з підконтрольними тодішнім владі спецслужбами в лютому 2014 стали понад сто осіб - так звана Небесна сотня. Найкривавішим днем
​​стало 20 лютого, коли від куль снайперів міліцейського спецназу на вулиці Інститутській загинули понад 40 осіб.
В пам'ять про ці трагічні події і в знак поваги відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, указом президента України Петра Порошенка 20 лютого було оголош
ено Днем героїв Небесної сотні.

Вечір-реквієм розпочався піснею «Молитва за Україну».
Ведуча вечора Довбуш А., студентка училища культури, звернулась до присутніх у залі: «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!»

Прозвучали  вірші про Героїв Небесної сотні у виконання: Тихоліза Р., учня 9кл. ЗШ №1; Тарабан Н., Колченко В., Волощук С., учнів 7кл. школи-гімназії №3, студентів УК інформаційної, бібліотечної та архівної справи: Глухої М., Шевчук Ю., Куценко В.






Вігуржинський В.О. продемонстрував відеоролики: «Портрети Героїв Небесної Сотні»; «Мамочко, вибач за чорну хустину».
Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача»  запалено свічу пам’яті, яку передавали із рук в руки по залу.



Науковий працівник краєзнавчого музею Луценко Г.В. розповіла про події, які відбувалися на Майдані 18-20 лютого 2014р. Коротко зупинилася на героях Вінниччини, які загибли на  Майдані. Розповіла про події на сході України і загиблих воїнів-земляків АТО.


У виконання чоловічого квартету – студентів УК прозвучала пісня «Небесна Сотня». Кузніцовва Л.В. виконала пісню про Україну.





Героям Майдану, які загинули за світле майбутнє України, була присвячена хвилина мовчання Протоієрей української православної церкви Василь прочитав молитву за загиблими на Майдані .





Немає коментарів:

Дописати коментар