понеділок, 5 листопада 2012 р.


«Методичне забезпечення викладання уроків рідного краю за творами письменників Тульчинщини»   під такою назвою 30 жовтня на базі ЗШ №1 І-ІІІ ст. відбулася конференція вчителів української мови та літератури.
З вступним словом виступила Соловей Н.З., вчителька української мови та літератури ЗШ №І І-ІІІ ст. Вона сказала, що зараз у Вінницькій області діє програма по вивченню творчості письменників земляків
З вітальним словом до учасників конференції звернулася Кошелап Світлана Миколаївна, заступник начальника відділу освіти райдержадміністрації. Проведення таких конференцій дає можливість глибше познайомитися з письменниками рідного краю такими як: М.Стельмах, Я.Качура, Свидницький, Г.Чубач, поетами Тульчинщини: Ю. Хмелевський, Н.Погребняк, М. Ясакова, А.Гавришко, О.Кулик, В.Багрій та ін. Вона сказала, що такі конференції мають наповнювати душі вчителів тим, з чим вони  йдуть на уроки до наших дітей,тому що вони є носіями українського слова.
В роботі конференції прийняли участь працівники Тульчинської районної бібліотеки для дітей, які підготували коментований огляд літератури «Письменники України – дітям».
Виступаючі мали змогу ознайомити учасників конференції з життєвим та творчим шляхом письменників, розповіли як вони разом з учнями на уроках літератури вивчають твори того чи іншого письменника чи поета.
Про уроки літератури рідного краю розповіла вчителька ЗШ №3 І-ІІІст. ліцею – гімназії Людмила Григорівна. Вона розповіла про свою методику розробки уроків по вивченню творчості місцевих поетів- земляків.
Вчителька Тарасівської ЗШ І-ІІІ ст. Охота Галина Василівна запросила всіх присутніх в залі полинути у поетичний світ поета – земляка Олександра Танцюри. На фоні слайдів про земляка учні читали його вірші.
Учениця Богданівської ЗШ І-ІІІ ст. провела презентацію творчості місцевої поетеси Любові Анатоліївни Маслової.  Були переглянути слайди, читалися її вірші.
Члени конференції мали можливість зустрітися з місцевими поетами :Ю. М. Хмелевським, який є головою  літературно – мистецького об’єднання  «Оберіг». Він розповів про творчі здобутки «оберегівців» і їх плани  на майбутнє.






Місцева поетеса Погребняк Наталія Володимирівна ознайомила присутніх зі своїм життєвим та творчим шляхом. Вона теж розповіла про свої здобутки та творчі плани на майбутнє на літературній ниві. Ознайомила учасників конференції зі своїми збірками для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар