пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

Афганістан –біль моєї душі


Афганістан –біль моєї душі

В центральній районній бібліотеці спільно з  районною бібліотекою для дітей   проведено зустріч з воїнами афганцями, які кожного року 15 лютого святкують виведення радянських військ з Афганістану. На свято запрошені  учні 8Б класу ЗШ №1,та студенти училища культури.                          24 роки пройшло з того часу коли був виведений останній солдат,  24 роки не згасає біль материнських сердець. Десять бойових років, 15 тисяч загиблих, 280 зниклих безвісти. Тільки на українських цвинтарях більше 3 тисяч з’явилось обелісків з молодими обличчями, 86 українців у полоні або навіки пропали безвісти.
Їм би ще жити  та жити, вони вірили в життя  та життя не має , залишився тільки спогад. Серед тих хто віддав своє юне життя є наші земляки:  Степанюк Олег, Андріїшин Ігор, Подолян  Олександр.
Хвилиною мовчання пом’янули всі присутні  загиблих воїнів-афганців.
У виконанні практикантів     III  бібліотечного курсу прозвучали вірші про Афганістан.



 Нурізянова Тетяна Петрівна  представила всім присутнім гостей запрошених на свято –
Кметюка  Анатолія Васильвича полковника збройних сил, , та
 Капшука Миколу Григоровича полковника міліції у відставці   -які виконували  інтернаціональний обов’язок в Афганістані.




До глибини душі вразила всіх  їх розповідь про страшні  роки , які вони провели на війні, про  молодих юнаків, які гинули щодня на мінах, та від рук душманів, про жаркий клімат , який виснажував бійців, про «Чорний тюльпан» - груз 200, які щодня відправляли на батьківщину, безутішним батькам, дружинам.
Як вони раділи коли ця війна для них скінчилася, коли був виведений останній солдат з Афганістану.



Привітали всіх присутній піснею Брижата Діана  та Овчарук Богдан (ансамбль« Домісолька» кер.
 В. Сліденко) ,  запальним  танцем – Буженко Соломія та  Стасюк  Андрій (танцювальний колектив «Сузір’я» кер. Шеремета Л.) На завершення свята Сорокова Л.М. зав. районною бібліотекою  для дітей провела коментований перегляд літератури про Афганістан.




Немає коментарів:

Дописати коментар