середу, 17 квітня 2013 р.

Тиждень дитячої та юнацької книги в Тульчині.


Тиждень дитячої та юнацької книги.
Традиційно у дні шкільних канікул  у Тульчинській районній бібліотеці для дітей відбувся  Всеукраїнський  тиждень  дитячої та юнацької книги.
В районній  бібліотеці  для дітей він пройшов під гаслом "Українська книга як засіб розвитку творчої дитини".
Розпочався тиждень урочистим відкриттям – святом книги під назвою «Книга – дивовижний сад, будинок життя та мудрості».
Під час тижня проведено  бібліотечний урок на тему: «Подорож по сторінках дитячої преси» під час якої бібліотекар  відділу 1- 4 класів Березенкова Л.В. познайомила дітей з публікаціями, які друкуються на сторінках журналів  та газет, які отримує бібліотека для дітей молодшого шкільного віку. Діти мали змогу переглянути  періодичні видання, почитати з них вірші, казки, оповідання, розгадати кросворди та ребуси.








Учні третіх класів прийняли активну участь у вікторині «Бібліотека – книжчин дім», яку провела для них бібліотекар 1- 4 класів Ніцак В.П. Вони гарно відповідали на запитання вікторини,читали вірші про книгу.




         «Поети Тульчинщини - дітям» під такою назвою  відбулося вшанування книги і знайомство з творчістю  місцевої поетеси Аллою Гавришко , яка написала багато збірок для дітей молодшого та старшого шкільного віку. Зокрема, це її збірки «Сонячний зайчик»,»  «Всі професії чудові», «Наш рідний дім», «По млечному пути», «Ода любови» та ін. Нещодавно поетеса разом з вчителями музики Тетяною Пахіль і Лілею Камінською записала  пісні на слова  своїх віршів. Діти читали вірші із збірок, які написала для них поетеса.





Працівники дитячої бібліотеки в рамках тижня організували літературну годину «Птахи на крилах весну принесли», в якій взяли участь учні 4-6 класів. Бібліотекар відділу 5-9 класів  Штогріна Л.Г.  провела з дітьми бесіду по птахів, які весною повертаються до рідного краю. Діти розповідали вірші про птахів, їх повадки, про те які птахи є барометрами в природі, відгадували загадки. Для дітей був підготовлений коментований огляд літератури «Птахи – наші друзі».



         Учні 7-х – 8-х класів  НВК 3 гімнгазії  взяли активну участь в літературному вечорі-портреті: "Він був, як полум'я, його рядки - переживуть віки", присвяченому творчості великого Кобзаря. Школярі дізналися багато цікавих фактів з життя Т.Шевченка, слухали пісні на його слова та й самі декламували його вірші та уривки з поем.






На протязі Тиждня діти мали змогу переглянути мультфільми в  мультицентрі «Смайлик».
       Для учнів середнього та старшого  шкільного віку в читальному залі 5-9 класів бібліотекар Юрківська Л.І.  оформила  книжково - ілюстративну виставку: "Краса. Психологія. Спілкування» на етично – правову тематику.  Книги, представлені на виставці розповідають про дитячі права та обов'язки, поради психолога, етику спілкування.      
Працівники бібліотеки щиро сподіваються на покращення впливу читання, розвиток творчих нахилів та здібностей  юних читачів, виховання в них любові до прекрасного.
Урочисте закриття Всеукраїнського Тижня дитячої книги відбулося під назвою "Читаємо від березня до березня …»








Немає коментарів:

Дописати коментар