четвер, 26 вересня 2013 р.

ЛЕЛЕКА - СИМВОЛ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ








25 вересня Тульчинська районна бібліотека для дітей провела організаційне засідання клубу «Барвінок» на базі ЗШ №1 з учнями 1 «Б» класу, класний керівник Чеперната З.О. Всі присутні ознайомились з планом роботи на навчальний рік, а потім бібліотекарі Валентина Ніцак і Лариса Березенкова провели урок народознавства на тему: «Лелека – символ українського народу».
Лелека - символ вірності, щастя, добробуту, живий символ України. Лелека - символ любові до батька-матері, котрі благословили тебе на світ, а тому це - й символ сімейного благополуччя, любові до рідної землі, Батьківщини.
Про лелеків написано багато віршів і легенд, повір’їв і казок, складено багато прислів’їв і приказок, прикмет і загадок. Про це діти дізнались з коментованого перегляду літератури «Лелека – символ українського народу». Перегляд також організовано в читальному залі для учнів 1-4 класів районної бібліотеки для дітей, на якому представлена природнича література та художні твори, присвячені чорногузові.
На уроці бібліотекарі розповіли дітям про цікаві звички лелек, їхні особливості, ознайомили з легендами. В свою чергу діти проявили інтерес, любов і повагу до улюбленого птаха. А ще діти відгадували загадки про птахів, читали скоромовки, дізнались про погодні прикмети, пов’язаних з білим лелекою. Сподіваємось, що даний захід виховає у дітей любов до природи, турботливе ставлення до птахів.

Немає коментарів:

Дописати коментар