понеділок, 23 грудня 2013 р.

Віншування святого Миколая

Віншування святого Миколая
Хто він, той святий Миколай, на котрого так чекають діти? Легенда оповідає, що у дитинстві (а ріс Миколай у заможній родині) горнувся хлопчик до бідних. Він змалку щиро молився і просив у господа справедливості, мир, добра.  Миколай приходив на допомогу знедоленим людям у найскрутніші хвилини життя несподівано і завжди так, аби його ніхто не бачив.    Робив добро, не чекаючи на подяку і славу. Після смерті батьків продав маєток і роздав гроші бідним, а сам став священником. Своїми молитвами Миколай зцілював недужих, втихомирював море, гасив пожежі,  охороняв від напастей. Втім серцем Миколай любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку своєї любові.
І саме в цей день, 19 грудня учні 8 – Б класу ЗШ №1 І – ІІІ ст. ( кл. керівник Соловей Н.З.), які є членами клубу «Червона калина», який діє при районній бібліотеці для дітей, віншували своїх молодших друзів, учнів початкових класі з днем святого Миколая.
Перше віншування розпочалося в 2 - Б класі ( кл. кер. Дідник С.А.). До дітей звернулася Соловей Н.З., яка запитала дітей чи знають вони яке сьогодні свято і чи всі вони цілий рік були гарними і чемними дітьми, і які подарунки вони отримали від святого Миколая.
А далі дітей вітали віршами чотири ангели, роль яких виконували Чорна Р., Пращук В., Траченко О., Безбах К.  Роль Яринки і маленького Тарасика виконували Дармограй І. і Панченко А.  Дітям було дуже весело, коли до них завітали Вітер і Чортик у виконанні Зозуляка В. і Кривов’яза В.
Дітей прийшов привітати і святий Миколай, роль якого виконував Зубащенко В. Він побажав дітям здоров’я, миру, добра, успіхів у навчанні, і  щоб вони і надалі були завжди гарними, чемними дітьми. Дівчатка – україночки: Бонда К. і Довбуш Н. привітали дітей веселою пісенкою про бджілок. У виконанні хлопчиків - козаків: Трача О. і Зубченка В. діти подивились веселий, запальний танець козаків. Від святого Миколая діти отримали цукерки, а дорослі апельсини.
В цей же день діти завітали до районної бібліотеки для дітей і привітали зі святом Миколая учасників конкурсу «Подарунки дідуся Миколая», членів гуртка образотворчого мистецтва (кер. Гуртка Олійник Г.А.).  Від святого Миколая учасники конкурсу теж отримали  подарунки – солодощі.

    Зав.  районною бібліотекою для дітей Л.М. Сорокова.









Немає коментарів:

Дописати коментар