пʼятницю, 11 липня 2014 р.

«Я поведу тебе в музей»
Згідно проекту «Літо, книга, я – і друзі» сьогодні наші  маленькі читачі разом з бібліотекарем Юрківською Л.І. відвідали краєзнавчий музей нашого міста.
У кожному регіоні України існує багата  історична спадщина, яку неодмінно треба використати в роботі з читачами. Жоден підручник чи посібник не дасть дітям такого багатого матеріалу, про який зможуть розповісти музейні експонати, пам’ятки історії та культури Музейні експонати є відбитком визначних подій історії України, героїчних подвигів і трудових звершень українського народу. Музейні реліквії – своєрідні   “голоси історії”, які являють собою значний ілюстративний матеріал. Знаряддя праці, зброя, одяг, предмети побуту, особисті речі видатних історичних діячів, документи, нагороди, фотографії, різноманітні джерела допомагають дітям відчути історичну епоху і справляють на них велике враження.
Сьогодні, коли наше суспільство повертається до національних джерел, до історії народу, до традиційної обрядовості, фольклорних та етнографічних скарбів, що сягають у глибину сторіч, то співпраця нашої районної  бібліотеки для дітей з краєзнавчим музеєм дала змогу дітям ознайомитися як з культурною спадщиною минулого нашого краю, так і з мистецтвом сучасних слов’янських майстрів кераміки.
Також діти мали змогу ознайомитися з експозиціями, присвяченими предметам старовини: одягу, посуду, меблям. Великий інтерес викликали у дітлахів археологічні знахідки, дикі звірі та птахи слов’янщини.
Це знайомство залишило в душах дітей великий емоційний слід і стало початком виникнення інтересу до історії рідного краю, природних красот та сучасного життя міста.














Немає коментарів:

Дописати коментар