вівторок, 24 листопада 2015 р.

І піднесуть до сонця Україну, не чумаки а доньки і сини!

В українському календарі з’явився ще один пам’ятний день. Президент України  П.О.Порошенко підписав Указ про День Гідності  та  Свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначатимуть  21 листопада. Його мета – це утвердження в Україні  ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної  інформації про доленосні події  в країні, а також віддання  належної шани патріотизму  й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей.

В жовтні бібліотека оголосила конкурс творчих робіт присвячений 2 річниці революції Гідності та Свободи.Діти з відповідальністю поставились до цього завдання. Особливо хочу відмітити учнів ЗШ № 1  (завуч  1-4 кл. Алпатова Т.Л. )   та вчителів  Орел І.Л., Краснопюр Т.М.,Чеперната З. О. , Орлова О.В..                  
також гуртки Будинку дітей та юнацтва (дир.. Мельник Л.М.) а саме гурток худ. в’язання  (Богай А. А.) , декоративно прикладного мистецтва ( Волянська В.Ю.),  та ін..
Діти представили свої роботи в різних стилях та жанрах: орігамі, квілінг, панно, вишивка, в’язана м’яка іграшка, вироби з лози , бісеру, стрічок,,зерняток, паперу. Всі роботи були цікаві, та відповідали темі.






Звучить пісня «Плине кача по Тисині» , біль і сльзи викликає вони з перших нот звучання, а в пам’яті постають кадри тих страшних днів.
 Завідуюча районною бібліотекою для дітей Сорокова Л.М.розпочала свій виступ словами Т.Г. Шевченка :
Тихо плаче Україна сльозами і кров’ю
Кат будує своє «завтра» на горі людському
Гірко плаче Україна і тяжко ридає…
Своїх синів, що померли , сльзами вмиває!
Плаче ненька -Україна, плаче кожна мати,
Та що сина відпустила волю здубувати.


На свято запрошені активні учасники Майдану та волонтери: Угрін В.А., Угріна Л.І., Мельник Л. та Носківська Н. В. Вони поділилися своїми спогадами  про ті страшні дні з запрошеними учнями 7а класу ЗЩ №1  та з усіма присутніми.


Вінничина також внесла свою жалобну жертву в революційний Майдан. У лавах Небесної Сотні є троє наших земляків, які загинули від куль снайперів: Валерій Брезденюк, Леонід Полянський та  Максим Шимко. З їх життєвим шляхом познайомили Мельник Ю. та Штогріна Л. бібліотекарі районної бібліотеки для дітей.


Белоус Діана студентка ІІ бібл.. курсу ТУК читала вірші «Герої не вмирають» та « Небесна Сотня»

 Солістки зразкового ансамблю «Домісолька» (кер. В. Сліденко) в дарунок виконали пісні «Україна», «Коли співають діти , майбутнє є на світі»







На завершення свята Л.М. Сорокова підвела підсумко конкурсу, та нагородила дітей грамотами та подяками.









Немає коментарів:

Дописати коментар