вівторок, 4 жовтня 2016 р.

«Бабин Яр: без права на забуття».

Коментований перегляд літератури «Бабин Яр: без права на забуття».

75 років тому, наприкінці вересня – початку жовтня 1941 року, на колишній київській околиці у Бабиному Яру фашистами було розстріляно сотні тисяч людей, головним чином євреїв. Але і пізніше саме сюди, у Бабин Яр, привозили на страту – людей різних національностей, військових і цивільних.  Загибель єврейського населення  стала  частиною загальної трагедії, яку пережив увесь багатонаціональний народ України.
Після Другої світової війни назва київського яру стала символом людської трагедії.  Як  в Україні, так і в світі  Бабин Яр  не тільки географічна назва, це одна  з трагічних адрес масових розстрілів часів Другої світової війни.
До Дня пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру,  на виконання Указу Президента України  «Про заходи у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру» районна бібліотека для дітей оформила перегляд літератури «Бабин Яр: без права на забуття» з метою вшанування пам’яті жертв Холокосту та ознайомлення користувачів з найстрашнішою сторінкою другої світової війни. Тут представлені прозові та поетичні твори, періодичні видання що розкривають тему трагедії Бабиного Яру .







Учні 8–А класу ЗШ №1  уважно слухали розповідь  бібліотекаря Штогріної Л.Г., яка розповіла про трагедію Бабиного Яру і познайомила з літературою з даної тематики.

Немає коментарів:

Дописати коментар