понеділок, 23 січня 2017 р.

Круглий стіл «Соборність України – завдання на всі часи»


        Напередодні дня Соборності України районна бібліотека для дітей спільно з дорослою бібліотекою провели круглий стіл   за участю представника райдержадміністрації Хмелевського Ю.М. та головного спеціаліста  відділу  освіти райдержадміністрації Поваляєвої А.А.









       На заході були присутні старшокласники з усіх шкіл міста, вчителі, представники краєзнавчого музею. З вступним словом до присутніх звернувся Ю.М.Хмелевський. Він розповів, що День Соборності - свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Поваляєва А.А. наголосила, що до цієї дати  районним відділом освіти був оголошений конкурс творчих робіт для  старшокласників на тему «Соборність України – завдання на всі часи». 












   Призове місце в цьому конкурсі зайняла учениця 9 класу  ЗШ №1 І-ІІІ ст. Мамаєнко Юлія. Свою роботу «Лист з минулого» вона зачитала  перед присутніми. Матеріали до роботи вона взяла з  особистого архіву своєї родини.   
  Науковий працівник краєзнавчого музею Луценко Г.В. історію створення Дня Соборності на прикладі М. Тульчина. 

      З цієї нагоди для користувачів бібліотеки, яким не байдужа історія рідної держави, працівники  бібліотеки підготували цікаву добірку історичної літератури на тему «Соборність України – на відстані часу».


Немає коментарів:

Дописати коментар