середу, 14 листопада 2018 р.

Мова народу - його святиня!


“Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.”
Панас Мирний

День української писемності та мови відзначають 9 листопада. Це свято було встановлено указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.
     Дитяча бібліотека також  відзначила це свято. До нас завітали учні 2-Б класу ЗШ №1 з вихователем групи продовженого дня Ратушняк О.В. Сорокова Л.М. провела вікторину «Мовний зорепад», де діти відгадували загадки, грали ігри та розповідали вірші про мову. Самі кмітливі отримали солодку винагороду.
   Також Ніцак В.П. провела коментований огляд літератури на тему: «З рідним словом міцніє держава», де ознайомила дітей з літературою по даній темі, яку можна прочитати, завітавши до нашої бібліотеки.
                           

 

Немає коментарів:

Дописати коментар