четвер, 12 вересня 2019 р.

  Іван Петрович Котляревський - український письменник, поет, драматург та засновник нової української літератури. Найвідомішим твором письменника є бурлескно-травестійна поема «Енеїда», написана на сюжет однойменної класичної поеми римського поета Вергілія.
  Іван Котляревський назавжди увійшов в історію як класик української мови та літератури. Йому присвячували багато творів. У вірші "На вічну пам'ять Котляревському" Тарас Шевченко прославляв його як національного героя.
"Від часу появи Котляревського наше письменство стає щораз ближче до реального життя, щораз відповідніше до його потреб, входить щораз глибше в душу народну", - написав про нього поет, письменник і громадський діяч Іван Франко.
До 250 річниці від дня народження Сорокова Людмила Михайлівна провела коментований огляд літератури "Мандрівка у світ Івана Котляревського".

На изображении может находиться: 11 человек, в том числе Людмила Сорокова, люди сидят и в помещении ÐÐ° изображении может находиться: 8 человек, в том числе Людмила Сорокова, люди улыбаются, люди сидят                                      ÐÐ° изображении может находиться: 5 человек, люди сидят

Немає коментарів:

Дописати коментар