пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.


Засідання клубу «Закон і ми».

19 листопада на базі ЗШ №1 І-ІІІ ст. відбулося чергове засідання клубу «Закон і ми» на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», на якому були присутні учні двох 9-х класів.
Деформації які відбуваються в економічній сфері породжують деформовану свідомість, бездуховність та свавілля в усіх сферах нашого життя, особливо в середовищі учнівської молоді. Ефективним методом боротьби з цим негативним явищем є формування у підростаючого покоління високої культури, зокрема правової. Учні повинні усвідомлювати як власні права  і свободи, так і обов’язки перед суспільством, володіти правовою свідомістю, правовою культурою.
До участі в цьому засіданні була запрошена в.о. сектору кримінальної і адміністративної відповідальності неповнолітніх Омельчук Олеся Миколаївна. Вона інформувала дітей про стан злочинності серед підлітків в районі, розповіла про підстави адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх. Вона зупинилась на причинах скоєння злочинів  та наслідках судимості для неповнолітніх. Наводила приклади скоєних злочинів серед учнівської молоді в м. Тульчині. Діти мали змогу отримати вичерпні відповіді на запитання з правової тематики, які їх найбільше цікавили.

Немає коментарів:

Дописати коментар