четвер, 27 грудня 2012 р.


«Миколаїв день»
19 грудня в ЗШ №1 І-ІІІ ст. відбулося віншування Святого Миколая молодшим школярам, яке підготували для них учні 7-Б класу, члени клубу «Червона калина» (кл. кер. Соловей Н.З.,голова клубу Сорокова Л.М.).
Актовий зал школи святково прибраний різнокольоровими кульками, стрічками, звучить музика. До зали заходять діти молодших класів  разом зі своїми класними керівниками.
З вступним словом до дітей звернулася вчителька української мови і літератури, кл. кер. 7-Б класу Соловей Н.З. Вона запитала у дітей, яке сьогодні свято і всі діти разом відповіли, що сьогодні Святий Миколай роздає дітям подарунки.
На початку свята для всіх присутніх в залі прозвучала пісня про зиму, яку виконали Довбуш Настя  і Трачук Вікторія.
Під оплески дітей до зали заходить Святий Миколай (Зубащенко Владислав) разом із Сніжинкою (Дармограй Ірина). Святий Миколай  звернувся до дітей і сказав, що на свято він завітав не один, а з учнями 7-Б класу, які є сьогодні господарями цього свята.
Під час свята діти мали змогу послухати вірші, прислів’я, притчі, приказки, дражнилки, мирилки, казки на українську тематику. Всі діти були дуже активними під час відгадування загадок, які загадував їм Святий Миколай. У виконанні господарів свята діти подивились українську народну казку «Колобок» і за допомогою мультимедійних технологій переглянули слайди до казки «Соломяний бичок», яку підготував для них сам Святий Миколай, а казку переказувала Трачук Олена.
Як сказала Соловей Н.З. поряд з казкою завжди іде прислів’я. Вона  читала прислів’я і підходила до дітей   в  залі, і діти по черзі  розповідали про те, як вони розуміють зміст того чи іншого прислів’я.
На святі був присутній «чортик» , роль якого виконував Кривовяз Владислав, який бігав по залу і вчив дітей дражнилок, а Сніжинка (Дармограй Ірина) вчила дітей миритися і читала  їм мирилки.
Діти кожного класу отримали подарунки від Святого Миколая. На святі звучали пісні про Святого Миколая, а також діти танцювали український народний танець «Гопак». Працівники районної бібліотеки для дітей підготували коментований перегляд літератури «Ходить світом Миколай».
В кінці свята до дітей звернувся Святий Миколай, який запитав у дітей чи люблять вони своїх матерів і яку пісню вони їм співали. У виконанні учениці 7 – А класу Слободянюк Юлії  прозвучала пісня «Колискова».
Директор школи  І.Г. привітав дітей з днем Святого Миколая, з новорічними і різдвяними святами, побажав їм гарних успіхів у навчанні і гарного відпочинку під час зимових канікул.
Велику подяку висловлює дирекція школи депутату міської ради Лаврєнову Г. та підприємцю Лаврєновій О. за надану спонсорську допомогу у проведенні цього чудового свята.

                                                                   








Немає коментарів:

Дописати коментар