вівторок, 25 червня 2013 р.

                                                  «Світ православної книги»

Під такою назвою 30 травня в Тульчинській районній бібліотеці для дітей відбувся урок духовності  з  протоієреєм м. Тульчина  отцем Романом та учнями 5- 6 класів ЗШ І-ІІІ ст. № 2, присвячений 1025 річчю хрещення Київської Русі.
Метою уроку було виховання етичної скромності, стриманості, шляхетності, любові до мистецтва, до природи, до історії власної держави.
            Під час уроку отець Роман розповів дітям, що в цьому році християнський світ святкує 1025-ліття хрещення Київської  Русі. У період розпаду первинного суспільства і переходу до ранньофеодального у УІ –УІІІ столітті утворилася Київська Русь. Державі потрібна була ідея, ідея єдиного бога, яка б об’єднала всіх і сприяла розвиткові та процвітанню. Такою релігією стало християнство. У 988 році великий київський князь Володимир оголосив християнство державною релігією Київської Русі.

Увага дітей була звернена на книжкову виставку «Світ православної книги», яка оформлена в інтернет – центрі бібліотеки. Діти мали змогу ознайомитися і потримати в руках  книги  в позолочених і шкіряних оправах яким по 100 і більше років. Зокрема це  Євангеліє, Псалтир, Біблія в ілюстраціях, Молитви про дітей, а також сучасна богослужбова література.   Святою книгою для всіх християн сказав отець Роман є Біблія. Вона відрізняється від усіх книг. З першого погляду, це одна книга. Насправді,  вона складається з багатьох окремих книг. Перша частина Біблії - це Старий заповіт, а друга частина - це Новий заповіт.  Заповіт – це угода людей з Богом пояснив отець Роман.  Під час спілкування вияснилося, що багато  з присутніх дітей відвідують Недільну школу при храмах. На закінчення зустрічі священнослужитель прочитав дітям невелику молитву.


Немає коментарів:

Дописати коментар