четвер, 14 листопада 2013 р.

Шевченківський урок.



Шевченківський урок.
8 листопада 2013 року у всіх навчальних закладах району пройшов єдиний Шевченківський урок, приурочений Дню української писемності та 200 – річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.
Членами клубу «Червона калина» (8 - Б кл.) та учнями 9-11 класів був проведений Шевченківський урок під назвою «Непізнаний Шевченко». Ціль уроку – пізнати Тараса Шевченка як глибокого і справжнього психолога, розкрити складність його соціальних та філософських поглядів, їх співзвучність з сучасністю. Вчителька – філолог Соловей Наталія Зокіївна (ЗШ №1 І-ІІІ ст.) розповіла, що Т.Г.Шевченко не тільки значиме явище історико – літературного минулого, але і, безумовно, частина сучасної культури сьогодення. Адже  саме  він відкрив світові національне буття українців, виконавши тим самим історичну місію генія і національного пророка, відстояв честь свого народу і вказав йому шляхи подальшого поступу.
Під час уроку звучали вірші Тараса Шевченка «Тече вода з-під явора», «Мені тринадцятий минало»,Вірш Ліни Костенко «Повернення Шевченка з заслання». Учениця 11-го класу Анастасія Семенова читала власний вірш присвячений поету. У виконанні дітей було показано інсценізацію уривків з творів Шевченка.
Бібліографічний огляд літератури «Шлях Кобзаря – це шлях народу» підготували працівники районної бібліотеки для дітей.
Саме Шевченківський урок став для дітей провідником до спадщини Великого Кобзаря, стимулював бажання дізнатись про особистість і творчість поета.














Немає коментарів:

Дописати коментар