четвер, 14 листопада 2013 р.

День української писемності та мови


День української писемності та мови
Згідно з указом Президента 9 листопада оголошено Днем української писемності та мови. Але засновано це свято було значно раніше  у 1917 році на честь преподобного Нестора літописця.
В Тульчинській районній бібліотеці  у відділі дошкільників та учнів 1-4 класів оформлена постійно діюча тематична поличка «Мова – пахуча м’ята».


Працівники бібліотеки Ніцак В.П. та Березенкова Л.В. з користувачами молодших класів загальноосвітніх шкіл міста на протязі тижня проводили ігри по книзі І.Січовика «Словограй».





Не таємниця, що найкоротший шлях до знань пролягає через гру, адже вона несе в собі практичну зацікавленість, дає зримий результат і спонукає до творчості. Ігри з буквами та словами відчиняли перед дітьми двері у цікавий світ рідної мови. Були проведені ігри: «Утвори з букв слова», « Як звуться їх діти?», «Знайди букву», «Доповни прислів’я та приказки» та ін.
Для дітей 5 – 6 класів було підготовлено перегляд літератури «Диво створене людиною». Коментований огляд літератури зробила  бібліотекар відділу обслуговування 5 - 9  кл. Штогріна Л.Г.





Немає коментарів:

Дописати коментар