четвер, 12 травня 2016 р.

«Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі»

26 квітня 2016 року в нашій бібліотеці  відбувся вечір-реквієм   «Чорнобиль  в серці України, а тінь його по всій землі».  Вечір був присвячений 30-й річниці Чорнобильської катастрофи та тим, хто першим вступив у двобій з вогнем – пожежникам. Хвилиною мовчання та запаленими свічками вшанували учні всіх тих ліквідаторів аварії, які віддали своє життя, рятуючи не тільки станцію, але й Прип’ять, Чорнобиль, Київ, всіх нас.





Діти одержали інформацію про чорнобильську аварію як найбільшу техногенну катастрофу не лише ХХ століття, а взагалі в історії людства, про наслідки катастрофи у майбутньому. Були наведені цифри людських та народногосподарських втрат України.
Пам’ятаючи про жахливі сторінки нашої історії, ми ніколи не повинні забути героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу станції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Їхній подвиг назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам´яті українського народу. Радіаційні промені смерті не змогли знищити дух героїзму, солідарності й самовідданості тих чоловіків і жінок, які боролися у Чорнобилі з ядерною стихією.  Ми схиляємо голови перед пам´яттю тих, хто загинув у цій боротьбі.  Пам’ятаймо про Чорнобиль. Робімо все, щоб більше в жодній частині світу не повторилася ядерна катастрофа.




Свої  музичні подарунки  ліквідаторам- чорнобильцям подарували солісти ансамблю "Домісолька" та вальс від хореографів  ансамблю "ЕЛЕГІЯ"




















Стеденти училища культури підготували літературно - музичну композицію


На завершення зустрічі учасники ансамблю "Домісолька " подарували всім гостям пісню " А ми бажаєм Вам добра"


Немає коментарів:

Дописати коментар