четвер, 16 березня 2017 р.

Господарі кухні

На протязі багатьох  років Тульчинська районна бібліотека для дітей співпрацює з дошкільними навчальними закладами міста, зокрема з ДНЗ «Оленка».
         Ось і цього разу Тульчинську районну бібліотеку для дітей  в черговий раз відвідали вихованці ДНЗ «Оленка» старша група, вихователь Барабаш Н.Г.




         Бібліотекарі Ніцак В.П. і Березенова Л.В.  провели для дітей урок народознавства. Розповіли  дітям про хати – мазанки, в яких проживали їх прапрабабусі і прапрадідусі, а також про інтер’єр сільської хати: ( піч, лави, стіл, стільці, мисник, ікони в рушниках, скриня, ліжко або лежанка, рушники, килими, рядна, глиняний посуд).  Познайомили дітей з старовинними предметами побуту та їх назвами, призначенням ( макітра, глечик, миска, дерев’яна ложка, горщик тощо).  Діти дізналися, що на миснику виставляли керамічний посуд, який був розмальований за традиціями українського декоративного розпису: тарілка, миска й полумиски, кухлі, барильця, куманці.  Порівняли сучасне житло ук­раїнців з колишнім. Ознайомили дітей з сучасною міською квартирою (будин­ком), її облаштуванням, предметами по­буту і вжитку (холодильник, міксер, м'ясорубка, кавоварка, кавомолка, те­левізор, пральна машина, електроп­раска, магнітофон, комп'ютер, музич­ний центр, телефон, мобільний теле­фон, газова плита, електрочайник, по­суд: чайний, столовий, до кави). 
















 Було проведено ігри «Наведи лад», «Накриваємо стіл до обіду», «Пригощаємо друзів чаєм» та ін. Цікавим був конкурс «Зліпи вареник», де бралася до уваги швидкість і краса ліплення вареника. І на закінчення заходу бібліотекар Ніцак В.П. І Березенкова Л.В. прочитали дітям казки : «Про ложку» і  «Казка про королеву столу – вилку».



Немає коментарів:

Дописати коментар