четвер, 9 листопада 2017 р.

Не цураймось мови, вчимось розмовляти, щоб слова чудові вміли оживати.

День української писемності та мови 

День української писемності та мови
Це свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопаду 1997-го № 1241/97 і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
 Саме тому бібліотекарі районної бібліотеки для дітей підготували  годину корисної інформації, для учнів 6 -х класів Тульчинської школи - інтернат.Бібліотекар Штогріна Л.Г. провела цікаву екскурсію по відділах нашої бібліотеки, познайомила з виставками, які оформленні в нашій бібліотеці. Провела майстер клас по виготовленнь троянд з осіннього листя.






Бібліотекар читального залу Мельник Ю.Л.  розповіла дітям про українську мову, яка для кожного з нас починається  ще з колиски, з маминої пісні. діти з задоволенням відгадували загадки про мову, книгу, рослини та тварин  які є у нас в Україні. Загадки з казкового світу повернули всіх у дитинство, коли мама читала їм перед сном. Гра "Торгові ряди", змусила дітей помудрувати та відгадати , хто із звірів що продає : " Ось продамо голочки, купим собі піджачки" (Їжачки), "Ой не хочу вже співати, хочу голос свій продати, а купить магнітофона, й підключить до мікрофона" (Соловейко).  У грі "Хто чия мама" діти з задоволенням відгадували та шукали на малюнках на дошці, де чия мама різних домашніх тварин.








 На завершення учні переглянули мультфільм  по українських казках.

Немає коментарів:

Дописати коментар