четвер, 21 лютого 2013 р.


«Бережи рідну мову, дитино»
Міжнародний день рідної мови – свято, яке  щороку відзначається в Україні 21 лютого.
Саме цьому дню було присвячене чергове засідання клубу «Червона калина», який  діє на базі ЗШ І-ІІІ ст. № 1 7-Б кл. кл. кер. Соловей Н.З.- вчителька української мови і літератури, гол. клубу зав. дитячою бібліотекою Сорокова Л.М.
З вступним словом до всіх присутніх в залі звернулася  вчителька – філолог Соловей Н.З., яка розповіла про українську мову, про її значення на міжнародній арені серед інших мов світу.
Учні, учасники свята розкрила лексичне багатство, виражальні можливості, гнучкість, мелодійність української мови, яка належить до найрозвиненіших мов світу.
В святі прийняли участь діти з НВК гімназії №3, діти з школи- інтернату. Вони розповідали вірші про українську мову, у їх виконанні звучали пісні про мову і Україну. У розігрувальних сценках показали значення української мови у повсякденному спілкуванні.
На закінчення свята зав. районною бібліотекою для дітей сказала, що мова дитини починається з батька і матері, ще з колиски і маминої пісні, з оселі, де дитина вперше побачила світ, з мови, якою розмовляють її батьки, з подвір’я, по якому вона бігає, з села чи міста , з України де вона народилася і зробила коментований бібліографічний огляд літератури на тему : «Наша мова солов’їна».




1 коментар:

  1. У кожного народу своя мова, свій історичний шлях становлення, і кожному з нас потрібно знати і використовувати свою рідну мову, але при цьому поважати мови інших народностей. Саме такі заходи, які були проведені у вас, сприяють такому вихованню.

    ВідповістиВидалити