четвер, 21 лютого 2013 р.







Талант і мужність Лесі Українки
Під такою назвою відбувся відкритий урок позакласного читання  членів клубу «Барвінок» учнів 4 –Б класу ЗШ І-ІІІ ст. № 1, кл. керівник Чеперната З.О. і голова клубу бібліотекар дитячої бібліотеки Ніцак В.П.
                                                            Заходьте, будь ласка,
                                                            До нас на гостину
                                                            Де Лесина казка
                                                            У слові – єдині!
                                                            Ласкаво просимо!
                                                            Доброго дня.
Цими словами Чеперната З.О. розпочала.  урок позакласного читання присвячений 142 річниці з дня народження видатної поетеси Лесі Українки. Класний керівник на протязі 45 хвилин вела дітей стежками Лесиної долі, переплітаючи біографію з творчістю поетеси.
Учні підготували ілюстрації до творів, показували і розповідали про те, що зображено на малюнках. А також декламували вірші, починаючи з самого першого написаного вірша у 9 років, який називався «Надія». В 13 років Леся Українка написала вірш «Конвалія»- це була найулюбленіша її квітка. В цей час вона пише вірші «Колискова», «Вишеньки», «Як дитиною бувало» та ін. Не менш цікавою біла інсценівка з одного найкращих творів Лесі Українки «Лісова пісня».  Де образ Лукаша зіграв Михайловський Сергій, Мавку – зіграла Кутасевич Аня.
Під час уроку бібліотекар Ніцак В.П. наголосила, що творчість Лесі Українки дійсно унікальна. Ця хвороблива жінка, з сильною, тонкою поетичною долею залишила нам багато цінного із своєї творчості. Вона провела коментований бібліографічний огляд літератури «Славна дочка України». Під час перегляду діти ознайомилися з збірками поетеси «Мамо, іде вже зима», «Плине білий човник, «Веснянка» та ін. Крім простих лагідних, щирих віршів були і казки  «Лелія», «Казка про ОХ – чародія» «Біда навчить». Валентина Павлівна звернула увагу дітей на те, що твори Л.Українки вони будуть вивчати і далі у старших класах . І на закінчення свого виступу  вона провела літературну вікторину  на тему «І  вінок шани Лесі Українці».
Своїми враженнями про перебування у музеї Лесі Украпїнки  с. Колодіжне поділилася заступник директора з виховної роботи Рижова О.І. Керівники клубу і вчителі школи, які були присутні на відкритому уроці зробили висновок, що такі уроки потрібні як для дітей, так і для дорослих.

Немає коментарів:

Дописати коментар