пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Найбільше щастя на землі- духмяна хлібина на столі!



«Хліб — всьому голова» всім відоме українське прислів’я. В ньому закладена вікова мудрість українського народу, який протягом усього розвитку приділяв хлібу велику увагу. Якщо буде хліб, буде мир, буде щасливе здорове життя народу нашої країни.
З давніх-давен у житті українців було і залишається на першому місці виховання з раннього дитинства дбайливого ставлення до хліба. Україна завжди була і є житницькою, хлібною країною, бо має багаті чорноземні грунти.
Хліб… Ось він — свіжий, м’який, запашний — лежить на вишитому рушнику. Від нього іде запах золотої ниви, спекотного сонця, чується пісня жайворонка.
Жнива…До них готувалися зиму, весну, а їх початок ставав святом. Селяни одягом білі празникові сорочки і виїздили на ніч у поле, щоб з першим променем сонця почати жнива. Це було свято першого снопа.






Ось і сьогоднні всі ми зібралися в святково прибранній залі ЗШ №1 щоб вшанувати  хліб. 







Учні 3 Б класу під керівництвом Чепернатої Зої Олександрівни  підготували чудове свято з піснями , віршами, інсценівками та танцями. 








Бібліотекар Ніцак В.П. розповіла діткам легенду про походження хліба, 


Штогріна Л. Г. оформила виставку книг про хліб, різноманітних хлібобулочних виробів , Мельник Ю. Л. привітала діток з святом та сфотографувала на пам'ять.





 Цікаво та весело промайнув час . на завершення  Зоя Олександрівна та вихователь Антоніна Пилипівна  та всі дітки отримали нагороди від бібліотекарів -  намисто з бубликів.











 А дітки в свою чергу пригостили весь зал маленькими бубликами.

Немає коментарів:

Дописати коментар